Työntäyteiset kuusi viikkoa

26.2.2019

Harjoittelijan logi

Moi! 

Olen Noora Vainikainen, opiskelen matkailupalvelujen tuottajaksi Rasekolla ja olen ollut Fantastic Productionsilla työharjoittelussa viimeiset kuusi viikkoa. Voin sanoa, että aika on mennyt ihan hurjaa vauhtia! Paljon tekemistä ja nähtävää, uuden oppimista, uusia ihmisiä ja mikä parasta, Avainteatterin uudessa esityksessä auttamista.

Ensimmäisenä keskiviikkonani, kun Lounais-Suomen neuroyhdistyksen tiloihin pomoni Tinan kanssa saavuin, mietin vain että huh, näinköhän tästä selviän ja mitähän tässä pitäisi tehdä. En ole siis ikinä ollut mikään kummoinen teatteri-/kulttuuri-ihminen, saatika itse esiintynyt missään näytelmissä. Musiikista pidän paljonkin, ja olen varmasti maailman paras suihkulaulaja! Teatterista mulla ei silti ole ollut minkäänlaista kokemusta. Tämänkin vuoksi jännitti niin, että meinas jo puntitkin tutista. Jollain kumman sisulla päätin tästäkin selvitä, tuskinpa teatterilaisetkaan puree…51180414_2207759666103200_5940646820769169408_n.jpg

Siellä he istuivat yhdessä pöydän ääressä, Avainteatterin esiintyjät. Hymyt tulivat huulille, kun heidän katseensa kohtasivat Tinan kanssa. Itse siinä vierellä vain ajattelin, että toivottavasti minustakin pian pidetään ja kaikki menee kivasti. Olin lukenut esityksen käsikirjoitusta hieman etukäteen päivää ennen, mutta todentuntuisemmin siihen pääsi käsiksi vasta, kun näin ekat harjoitukset. Meidät esiteltiin ja ensimmäinen kerta menikin minulta hieman ujostellessa ja sivusta seuraamisessa, mutta tällöin en tosin vielä tiennyt, kuinka nopeasti nämä 6 keskiviikkoa teatterin parissa tulisivat menemään

Otin työkseni aloittaa esiintymiskiertueen järjestämistä Turun palvelukoteihin. Etsin netistä sähköpostiosoitteita, joihin laitoin viestiä koskien esitystä ja Avainteatteria. Yritykset ottivat nopeasti takaisinpäin yhteyttä ja sain sovittua ensimmäisiä esiintymisiä teatterille. Oli mahtavaa, että minuun luotettiin alusta lähtien täysin ja itsestänikin tuntui siltä, että jep, mähän osaan tän ja kaikki menee tosi hienosti. Olen koittanut parhaani mukaan auttaa lavasteiden ideoinnissa ja ostoissa, aikataulutuksen suunnittelussa (tein jopa omin pikkukätösin kalenterikuukauden paperille puhtaaksi, johon kirjotin kyseisen kuukauden esiintymisien ajakohdat, jotta esiintyjien olisi toivottavasti helpompi hahmottaa minne mennään ja milloin), sekä kaikessa muussa teatteriin liittyvässä missä vain apuani tarvitaan.

53169405_316715488983176_4774678914914058240_n.jpg

Väärinkäsitys on todella hauskasti kirjoitettu ja toteutettu näytös, josta ei huumoria puutu. Ensimmäisen kerran, kun sitä harjoiteltiin minun paikalla ollessani, en vaan kertakaikkisesti voinut pidätellä tirskuntaani tai hörähtelyitä. Esiintyjät omaksuvat roolinsa vakuuttavasti, sekä ohjaaja on tehnyt hyvää työtä repliikkien ja kohtausten suhteen. Rekvisiitta ei jätä varjoonsa esiintyjien taitoa ja esiintyjien yhteisöllisyys suorastaan paistaa esityksestä. Toivon todella, että esitys miellyttää muitakin katsojia yhtä paljon, kuin se miellytti minuakin. Tosin, voisin jo sanoa olevani aivan varma siitä, ettei esitys jätä jälkeensä kuin hyvän mielen ja hymyilevät suunpielet katsojilleensa.

52999886_2040404686257826_416467138853732352_n.jpgMielestäni teatteri on aivan huippu juttu, ja sillä on alusta lähtien ollut hyvä merkitys olemassaololleen. Esiintyjät ovat todella hienoja tyyppejä ja olen luottavaisin mielin kiertueen suhteen (toki he ovat jo kokeneita konkareita esiintymisen suhteen, ei epäilystäkään :)). Alusta lähtien yhteistyö minun, teatterin ja yrityksien välillä on sujunut mutkitta ja on omasta mielestänikin suuri harmitus, etten ole harjoittelussa enää, kun kiertue alkaa. Tiedän sen silti menevän oikein mallikkaasti, ja pidän peukut pystyssä jokaisena esityspäivänä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s